JAVNI POZIV ZA POSLODAVCE ZA UČEŠĆE U MERAMA ZA OSPOSOBLjAVANjE I UČENjE RADI STICANjA POTREBNIH ZNANjA I VEŠTINA U OKVIRU PROJEKTA KARIJERNA AKCIJA ZA NOVE POSLOVE U KRAGUJEVCU

March 21, 2023
March 21, 2023 BIPS

Grad Kragujevac  u saradnji sa BIPS-om,  raspisao novi krug Javnog poziva za poslodavce za učešće u merama za osposobljavanje i učenje radi sticanja potrebnih znanja i veština u okviru projekta „Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu“, koji se sprovodi u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“. Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Nemačke razvojne saradnje. Cilj projekta je unapređenje zapošljivosti 42 teže zapošljiva lica kroz obuku na radnom mestu, od čega 70% čine žene sa teritorije Grada Kragujevca.

Obuke će biti (tailor-made) u skladu sa potrebama nezaposelnih lica i poslodavaca koji će učestvovati na programu, a u zavisnosti od stepena složenosti zanimanja sa fokusom na sticanje praktičnih veština, trajaće oko dva meseca i sprovodiće se kod poslodavaca.

Uz podršku mentora i nakon inicijalnog treninga polaznici će učestvovati u procesu rada ravnopravno sa ostalim zaposlenima i na taj način, kroz neposredan rad, steći iskustvo. Onim polaznicima koji polože završni ispit, zadovolje druge kriterijume poslodavaca i koji se pokažu kao najbolji, poslodavac treba da ponudi zaposlenje.

U skladu sa budžetom Projekta „Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu“, Grad Kragujevac i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedili su sredstva na ime učešća u finansiranju troškova obuka, a najviše do 45.000,00 dinara mesečno po polazniku, kao i troškove mentora u procesu obuke u iznosu od 15.000,00 dinara mesečno po mentoru.

Uslovi, obaveze poslodavaca, kriterijumi, način prijavljivanja i druge važne informacije kao i obrazac prijave precizirane su u tekstu Javnog poziva koji je objavljen na zvaničnoj prezentaciji grada Kragujevca.

Po završetku drugog kruga javnog poziva za poslodavce koji je otvoren do 27. marta 2023. godine do 09.00 časova biće definisane rang liste, nakon čega će biti raspisan i javni poziv za korisnike.

Zainteresovani poslodavci više informacija mogu dobiti u Odeljenju za upravljanje projektima Gradske uprave za razvoj i investicije, putem e pošte ljsobic@kg.org.rs ili na broj telefona 0602340119.

Za više informacija o ovom projektu Ministarstva za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, posetite veb sajt https://www.inovacije.minrzs.gov.rs/.

Za više informacija o podršci Savezne republike Nemačke Republici Srbiji, posetite veb sajt www.nemackasaradnja.rs ili kanale na kojim možete videti uspešne priče projekata www.youtube.com/@GermanCooperationWithSerbia; DIMAK Serbia |Belgrade |Facebook;  www.giz.de/en/html/index.html i Centar za savetovanje u Srbiji |

Prijava za poslodavce