O BIPS HUB-U ZA PREMIUM HRANU

PFHD doprinesi uspostavljanju sistemskog pristupa za unapređenje konkurentnosti prehrambene industrije u Srbiji.

AKTUELNO

Ovde možete pronaći najnovije informacije, vesti i aktuelnosti vezane za aktivnosti BIPS Hub-a za premuim hranu.

Kompanije Korisnici u 2018.

DMV Rawfood je porodična firma iz Beograda koja se bavi proizvodnjom zdravih kolača pod brendom ZdrawoSlatko i kaša i sokova pod brendom Ro!. Za njih je zdravo samo ono što je sirovo i sastavljeno od 100% biljnih sastojaka koja nisu imala industrijsku obradu, tako da su svi kolači veganski, sirovi, biljni, bez belog šećera i brašna.

Truff Truff je porodična preduzetnička firma iz Novog Sada koja se bavi proizvodnjom i plasmanom proizvoda od  tartufa. Glavna odlika brenda je vrhunski kvalitet sa  jedinstvenom kombinacijom ukusa i  prirodnom aromom tartufa proverenog porekla.

Urbani Farmeri su malo porodično gazdinstvo iz Beograda koje se bavi uzgojem i prodajom mikrobilja, klica i jestivog cveća. Glavni proizvodi su mikrobilje u saksijama koje kupuju restorani i hoteli za dekoraciju i pripremu jela, kao i maloprodajno pakovanje klica, mikrobilja i jestivog cveća koje je namenjeno potrošačima. Kompanija proizvodi 15 različitih vrsta mikrobilja.

Stanišić Bio je porodična kompanija iz Veternika, koja se bavi proizvodnjom namaza od šumskih pečuraka pod brendom Šumska tajna. Osnovni sastojak namaza je žitarica proso, a različite vrste pečuraka određuju i ukuse koji su dostupni: Vrganj, Lisičarka, Crna truva, Smrčak i Crni tartuf. Svi namazi su bez glutena, veganski i posni. Sadrže hladno ceđeno maslinovo ulje i himalajsku so.

Kiri je mali, ali posvećeni tim  socijalnih preduzetnika, preradjivača domaćeg voća. Za svoje proizvode koriste isključivo voće vrhunskog kvaliteta i prave proizvode koji su bez aditiva, konzervansa i veštačkih dodataka. Kompanija pravi dezerte i čokolade koji sadrže 70% šljive ili višnje.

Jam&Jelly je kompanija iz Iriga koja se bavi preradom voća i povrća i proizvodnjom domaćih džemova i slatka bez konzervansa, aditiva i zaslađivača, kao i džemova sa steviom.