O BIPS HUB-U ZA PREMIUM HRANU

PFHD doprinesi uspostavljanju sistemskog pristupa za unapređenje konkurentnosti prehrambene industrije u Srbiji.

AKTUELNO

Ovde možete pronaći najnovije informacije, vesti i aktuelnosti vezane za aktivnosti BIPS Hub-a za premuim hranu.

Kompanije Korisnici u 2019.

Bliss Honey je malo porodično preduzeće iz Novog Sada, nastalo 2019. godine od porodičnog gazdinstva koje se bavi proizvodnjom meda. Njihovi proizvodi napravljeni su od meda koji samostalno proizvode u sopstvenim pčelinjacima uz strogu kontrolu.

BMP Nutrio je proizvodni deo sistema Biomarket plus koji trenutno zapošljava 24 radnika i bavi se prodajom i proizvodnjom zdrave hrane i zdravih slatkiša od 2007. Kompanija proizvodi i plasira posne i ukusne sendviče, beskvasne hlebove nove generacije, sirove i dezert barove, posne krekere i kolačiće.

Pastai je proizvođači paste, dručiji od drugih, inovativni i kreativni. Oni su mala kompanija koja je nastala iz porodične ljubavi prema dobroj pasti. Uglavnom ručno proizvode tradicionalnu i modernu pastu u više od 50 varijeteta ukusa i oblika.

Dolina Morave je nastala 2013. godine kao malo porodično preduzeće usmereno na proizvodnju visoko kvalitetnih tradicionalnih srpskih proizvoda. Svi proizvodi kompanije su 100% bez konzervansa, pravljeni po recepturama naših baka i sa željom da svima pružimo ono najbolje što priroda može da daruje.

Omladinski Edukativni Centar Niš je nevladino udruženje osnovano 2007. godine koje se bavi sakupljanjem divljih plodova i lekovitog bilja na obroncima Stare Planine, Jastrebca, Suve Planine i Rtnja i njihovim sušenjem, seckanjem, pakovanjem i distribucijom.

Panić Agro 17 je malo porodično preduzeće osnovano 2017. godine koje je zasnovano na dugogodišnjoj tradiciji primarne proizvodnje i prerade lešnika. U septembru 2018. preduzeće je otpočelo proizvodnju lešnik putera iz želje da lešnik koji proizvodi na svojim platanžama upotrebi na kreativan i inovativan način u cilju ostavrivanja višeg nivoa dodate vrednosti.

Prpa jomi je kompanija koja je posvećena proizvodnji zdrave hrane i promociji ishrane zasnovane na biljkama. Kompanija je osnovana 2017. godine i trenutno ima 3 zaposlena.

Radanska ruža je socijalno preduzeće koje zapošljava starije i dugoročno nezaposlene žene, samohrane majke i žene sa posebnim potrebama iz ruralnih delova opštine Lebane.

Kompanije Korisnici u 2018.

DMV Rawfood je porodična firma iz Beograda koja se bavi proizvodnjom zdravih kolača pod brendom ZdrawoSlatko i kaša i sokova pod brendom Ro!. Za njih je zdravo samo ono što je sirovo i sastavljeno od 100% biljnih sastojaka koja nisu imala industrijsku obradu, tako da su svi kolači veganski, sirovi, biljni, bez belog šećera i brašna.

Truff Truff je porodična preduzetnička firma iz Novog Sada koja se bavi proizvodnjom i plasmanom proizvoda od  tartufa. Glavna odlika brenda je vrhunski kvalitet sa  jedinstvenom kombinacijom ukusa i  prirodnom aromom tartufa proverenog porekla.

Urbani Farmeri su malo porodično gazdinstvo iz Beograda koje se bavi uzgojem i prodajom mikrobilja, klica i jestivog cveća. Glavni proizvodi su mikrobilje u saksijama koje kupuju restorani i hoteli za dekoraciju i pripremu jela, kao i maloprodajno pakovanje klica, mikrobilja i jestivog cveća koje je namenjeno potrošačima. Kompanija proizvodi 15 različitih vrsta mikrobilja.

Stanišić Bio je porodična kompanija iz Veternika, koja se bavi proizvodnjom namaza od šumskih pečuraka pod brendom Šumska tajna. Osnovni sastojak namaza je žitarica proso, a različite vrste pečuraka određuju i ukuse koji su dostupni: Vrganj, Lisičarka, Crna truva, Smrčak i Crni tartuf. Svi namazi su bez glutena, veganski i posni. Sadrže hladno ceđeno maslinovo ulje i himalajsku so.

Kiri je mali, ali posvećeni tim  socijalnih preduzetnika, preradjivača domaćeg voća. Za svoje proizvode koriste isključivo voće vrhunskog kvaliteta i prave proizvode koji su bez aditiva, konzervansa i veštačkih dodataka. Kompanija pravi dezerte i čokolade koji sadrže 70% šljive ili višnje.

Jam&Jelly je kompanija iz Iriga koja se bavi preradom voća i povrća i proizvodnjom domaćih džemova i slatka bez konzervansa, aditiva i zaslađivača, kao i džemova sa steviom.