Omladinski Edukativni Centar NIŠ

Omladinski Edukativni Centar Niš je nevladino udruženje osnovano 2007. godine koje se bavi sakupljanjem divljih plodova i lekovitog bilja na obroncima Stare Planine, Jastrebca, Suve Planine i Rtnja i njihovim sušenjem, seckanjem, pakovanjem i distribucijom.  U saradnji sa omladinskim preduzećima osnovanim u srednjim školama OEC osnovao je socijalno preduzeće koje se bavi proizvodnjom i plasmanom organskih čajeva.

U ponudi OEC trenutno se nalaze organski čajevi od: divlje nane, šipurka, lista divlje kupine, ploda divlje jabuke, ploda divlje kruške, koprive koji se pakuju i prodaju kao filter kesice od 30 i 60 grama ili u rinfuznom pakovanju od 500g i 1kg.

Svi proizvodi OEC-a su bez veštačkih boja, aroma, konzervanasa i zaslađivača sa100%  suve materije (lista ili ploda). Nastaju bez upotrebe hemijskih sredstava ručnim pakovanjem uz upotrebu bio-razgradljivog  papira i organskog  kanapa za vezivanje.

Svi čajevi poseduju zvaničan sertifikat o organskom poreklu sirovina koji je odobren od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a validan je u Srbiji i zemljama Evropske unije.

Tokom učešća u BIPS Premuim Food Hub-u, kompanija je uz podršku naših eksperata razvila tri potpuno nova proizvoda:

  • Organski čaj od plodova divlje kruške i jabuke sa šipurkom
  • Organski rtanjski čaj sa šumskim plodovima
  • Organski čaj od divlje lavande

Pored razvoja novih proizvoda, u okviru Hub-a značajno je unapređen dizajn proizvoda, vizuelni identitet kompanije i logo. Dodatna podrška ostvarena je na polju pristupa tržištu i finasijma kroz brojne edukacije i nastupe na prodajno promotivnim sajmovima.