JAVNO PREDSTAVLJANJE I PROMOCIJA PROJEKTA „BIG IDEAS FOR NEW BUSINESS“

November 13, 2017
Posted in Projekti, Vesti
November 13, 2017 BIPS

Javno predstavljanje i promocija Projekta „Big ideas for new businesses“

U sredu 08.11.2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu održana je javna prezentacija i promocija projekta “Big ideas for new businesses“. Projekat sprovodi Business Innovation Programs (BIPS) uz finansijsku podršku Američke ambasade u Beogradu.

Projekat je prezentovan studentima Ekonomskog fakulteta, radi njihovog upoznavanja sa ciljevima i idejama Projekta. Velikom broju studenata koji su odazvali ovoj prezentaciji obratili su se dekan prof. dr Petar Veselinović, profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta, Vladimir Dobi (koordinator BIPS-a) i predstavnik Američke ambasade u Beogradu gospodja Marija Bjelopetrović. U razgovoru studentima su objašnjene osnovne ideje Projekta, studenti su upoznati na koji način će funkcionisati Projekat i koji su njegovi budući rezultati.

Cilj Projekta je razvoj inovativnih mehanizama saradnje fakulteta i novih biznis inicijativa, kao i pružanje konsultativne podrške biznisima u ranim fazama poslovanja u cilju povećanja njihovih šansi za uspeh na tržištu. Sa strane fakulteta projekat omogućava studentima priliku da kroz konsultantski rad sa biznis inicijativama potvrde i dalje razviju svoja znanja i veštine stečene na fakultetu.

Na ovaj način studentima i novim biznis idejama pruža se mogućnost da kroz saradnju obostrano uvećaju šanse za uspeh u svetu biznisa. Studenti će kroz rad u relanom biznis okruženju, koje podrazumeva realne probleme i izazove staviti svoje znanje i kompetencije u službu pružanja podrške održivosti i razvoju novih biznis inicijativa, ujedno dajući doprinos razvoju preduzetničke kulture i tržišne ekonomije u Srbiji. Biznisima u ranim fazama razvoja kroz projekat biće dostupna konsultantska podrška iz oblasti: marketinga, nabavke, kanala distribucije, finasijskog menadžmenta i računovodstva kao i iz zakonodavstva i pravnih poslova.