JPOA akreditacija BIPS-a nova potvrda snage naše misije

April 24, 2023 BIPS

Business Innovation Programs Serbia (BIPS) iz Kragujevca još jedan je u nizu lokalnih partnera projekta ”Znanjem do posla”, koji je stekao status javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih (JPOA). Peta po redu akreditacija koju dodeljuje Agencija za kvalifikacije potvrda je kvaliteta programa karijernog vođenja i savetovanja (KviS) koji se sprovodi u okviru E2E projekta.

Kvalitet, doslednost i rezultate savetodavnog rada, informisanje korisnika usluga i obuke u veštinama upravljanja karijerom koje se uslugama KViS nude, prepoznaju ne samo korisnici usluga već i državne institucije. Za BIPS to je samo dodatni motiv da rade još bolje i srčanije.

”Zahvaljujući primeni savremenih, vrlo praktičnih i primenljivih metoda podrške namenjene mladima i nezaposlenima, ulažemo maksimalne napore da u pozitivom smislu utičemo na one nepopularne cifre i procente koje se tiču nezaposlenosti, a naročito u našem gradu”, navodi Lazar Đoković, karijerni praktičar iz BIPS Kragujevac.

Put do JPOA statusa podrazumevao je i niz vrlo zahtevnih zadataka za tim iz Kragujevca, a pre svega najveći izazov bio je okupljanje profesionalaca, karijernih savetnika osposobljenih da pruže maksimalno stručne i kvalitetne usluge. Ispunjenost stručnih i logističkih uslova procenjuje i prosvetna inspekcija bez koje ne bi bilo moguće dobiti ovaj status, naročito kada je reč o adekvatnom prostoru za izvođenje aktivnosti, kao i bezbednosti i zaštite podataka svih korisnika usluga.

”Zahvaljujući internetu, brojni online saveti dostupni su mladim ljudima u potrazi za poslom. Ipak, na brojne izazove internet iskustva nemaju rešenje, ili bar ne ono adekvatno i korisno. Usluge karijernog vođenja i savetovanja su jedan zaokružen sistem podrške skrojen po meri svakog korisnika – i njegovih godina, interesovanja, veština, talenta, ali i nekih drugih, socijalnih karakteristika”, objašnjava Lazar.

”Vodeći računa o zaštiti podataka i ličnom integritetu korisnika, pružamo podršku kroz individualni ali i kolektivni pristup. Uvek nastojimo da budemo aktuelni, vodimo računa o potrebama tržišta, aktivno izveštavamo o trendovima na polju ljudskih resursa i zapošljavanja. Pomažemo nezaposlenim mladim ljudima da identifikuju svoje talente i aspiracije, napišu radnu biografiju, ali smo im i maksimalan oslonac u procesu traženja prve prakse ili radnog mesta. Postojanje karijernog centra koji će naše mlade profesionalno usmeriti i osnažiti više je nego važno kako bismo svi zajedno podigli privredu našeg grada i čitave Šumadije čiji je Kragujevac centar”, objašnjava Lazar.

Usluge Karijernog vođenja i savetovanja koje BIPS Kragujevac nudi dostupne su bez ikakve nadoknade i to je još jedan dokaz iskrene vizije projekta ”Znanjem do posla” iza koga stoje vlade Švajcarske i Srbije, da je borba protiv nezaposlenosti mladih, uz elan i iskren pristup – moguća. Istovremeno, prisustvo predstavnika Kragujevačkih škola na nedavno održanoj prezentaciji usluga karijernog vođenja i savetovanja održanoj u Šapcu svedoči o spremnosti i prosvetara, baš kao i brojnih kompanija koje su se uključile u projekat ”Znanjem do posla” da deci i omladini zajednički pruže šansu za persepektivniju budućnost.

Materijal je u celosti preuzet sa sajta znanjemdoposla.rs!