Kako postati Project Manager u IT-ju?

June 1, 2022
June 1, 2022 BIPS

Danas smo u saradnji sa kompanijom LionEight, Kancelarijom za mlade Grada Kragujevca i Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Kragujevcu mladima predstavili zanimanja Project Manager-a, objasnili šta zaista znači biti PM i kako se postaje PM u IT-ju.

Današnjim predavanjem nastavljamo da sprovodimo obuke iz oblasti neformalnog obrazovanja mladih sa ciljem da doprinesemo njihovom daljem karijernom razvoju. Kada mladi pretražuju zanimanja, često nailaze na anglicizme kao što su Project Manager, Account Manager, Key Account Manager, Copywriter, tako da mi nastojimo da im ta zanimanja približimo, a samim tim i unapredimo njihovo neformalno obrazovanje. Ovakvim predavanjima mladi stiču organizacione, liderske, komunikacione i druge veštine.

Jelena Mićović, Employer Manager u kompaniji LionEight kazala je da ova kompanija pomaže edukaciju i podstiče profesionalni razvoj mladih. Naša kompanija razvila je program pod nazivom „Learn with the Lions“ u okviru kojeg mladi – studenti, ali i srednjoškolci, mogu da se raspitaju o bilo kom zanimanju u našoj kompaniji i da uče od naših stručnjaka.

Veoma uspešno sarađujemo s Gradom i ovo je samo jedna od aktivnosti koje mi sprovodimo za mlade u okviru karijernog razvoja, kazao je Lazar Đoković, predstavnik organizacije Business Innovation Programs. Trenutno imamo raspisan poziv za poslodavce u okviru programa Znanjem do Posla  koji je aktivan od 20. aprila i očekujemo da do kraja godine oko trista mladih bude zaposleno u kragujevačkim firmama.

Danas smo predstavili zanimanje Project Manager, a mladi su imali mogućnost da na današnjoj tribini uče o ovom zanimanju IT sfere, da nam postavljaju pitanja i šire svoje vidike.