Na Korak do Uspešne Karijere – poziv za online radionice

April 7, 2020
April 7, 2020 BIPS

                                                                          

 

Kako u par koraka do uspešne karijere?

Business Innovation Programs Srbija – BIPS već četvrtu godinu uspešno sprovodi program ,,Znanjem do posla“ u Kragujevcu koji se finasira sredstvima vlade Švajcarske i Srbije, a usmeren je na pružanje podrške mladima u tranziciji od škole do posla. U saradnji sa lokalnom zajednicom, privredom i obrazovnim institucijama uspostavili smo dugoročno održivi sistem podrške povećanju zaposlenosti i zapošljivosti mladih kroz obuke na radnom mestu u skladu sa podrebama tržišta rada, kao i  usluge karijernog savetovanja i vođenja kako bi mladima pomogli da donesu informisane i racionalne odluku o razvoju svoje karijere. Tokom prve faze implementacije projekta ,Znanjem do posla“ preko 1 500 mladih osoba uzelo je učešče u različitim aktivnostima karijernog savetovanja i informisanja, kao i obuka na radnom mestu.

Usled trenutne pandemijske situacije BIPS će, u saradnji Gradom Kragujevcem i Kancelarijom za mlade, nastaviti da svoje aktivnosti, u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, realizuje online uz primenu inovativnih digitalnih alata. Cilj ove saradnje je da mladima pružimo interesantan online sadržaj koji će ih podstaći da razmišljaju o svojoj karijeri, kao i da aktivno rade na ličnom razvoju u sladu sa aktuelnim zahtevima tržišta rada. Na ovaj način BIPS nastavlja saradnju sa Gradom Kragujevcem i Kancelarijom za mlade u oblasti karijernog razvoja mladih započetu 2019. god. kroz relizaciju projekta “Novi poslovi za mlade u Kragujevcu” koji je finasijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije. Veoma nam je drago što lokalna samouprava Grada i Kancelarija za mlade, prepoznaju značaj i kvalitet našeg programa karijernog savetovanja i informisanja mladih, kao i brojnih aktivnosti u oblasti kreiranja i implementacije dugoročnih mera koja doprinose rastu zaposlenosti mladih i razvoju sistemacke brige o mladima.

Mladi koji završavaju srednju školu ili su na fakultetima suočavaju se sa odlukama o daljem školovanju ili ulasku na tržište rada koje moraju da donesu, a koje će u velikoj meri odrediti njihovu budućnost. Veoma često nemaju potpune informacije o stanju na tržištu rada i jasnu predstavu o zanimanju za koje se školuju, kao ni relevantne informacije koje će im pomoći da donesu te odluke. U narednom periodu BIPS će mladima iz našeg grada ponuditi kvalitetan, online edukativni sadržaj koji će biti dostupan na društvenim profilima naše oraganizacije, kao i Kanelarije za mlade Kragujevac.

Zajedno sa Kancelarijom za mlade razvićemo i  orgaizovati niz online druženja gde će  gde će mladi imati konkretnu podršku kroz usluge individualnog karijernog savetovanja da preispitaju svoje interesovanja, sposobnosti i preferencije i da prikupe dodatne informacije o tržištu rada, fakultetima u našem gradu i daljim mogućnostima za razvoj karijere, kao i dobiju sve informacije koje su im potrebne kako bi doneli racionalne i informisane odluke.

Prva aktivnost u serijalu NA KORAK DO USPEŠNE KARIJERE jeste online druženje Kako u par koraka do uspešne karijere? koji će održati u četvrtak 16.04.2020. godine u 15 časova.

Ukoliko si učenik srednje škole i razmišljaš koju ćeš odluku doneti za par meseci, da li ćeš nastaviti školovanje ili ući na tržište rada, koji ćeš fakultet upisati, kao i koji obrazovni profil izabrati ili si student koji nije siguran kojim poslom želi da se bavi u budućnosti onda je ovo druženje prava prilika ze tebe. Pronaćićeš puno korisnih informacija koje te zanimaju, bićeš upoznat kako da lako doneseš najbolju odluku za sebe i ko može da ti pomogne na putu razvoja karijere.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem registracione prijave klikom na:

 Registracija za online radionicu

Detaljnije video upustvo je prikazano na ovom linku http://skr.rs/p7w

Vidimo se uskoro, svako dobro i ostanite kod kuće.

#znanjemdoposla #business_innovation_programs #ostanitekodkuće  #kvis #karijernosavetovanjeiinformisanje

, , , , , , ,