NAJAVA MANIFESTACIJE „JESENJI UKUS FEST” 29. I 30. SEPTEMBAR, METROPOL PALACE HOTEL U BEOGRADU

September 19, 2018
Posted in PFDH, Vesti
September 19, 2018 BIPS

„Jesenji Ukus Fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 29. i u nedelju 30. septembra 2018. u Metropol Palace Hotelu u Beogradu.

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza preko 1500 proizvoda sa preko 100 izlagača iz cele Srbije i regiona. Ukus Fest ugostiće i pet proizvođača hrane, koji su u okviru implementacije projekta “Premium Food Design Hub” koji sprovodi Business Innovation Programs, značajno unapredili svoje proizvode i učinili ih još atraktivnijim na nacionalnom i inostranom tržištu.

Posetioci „Jesenjeg Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih  kobasica, slasnih i krckavih čvaraka, a sve to uz čašu pravog domaćeg piva! Slatka uživanja festivala nude domaće kolače i čuvene tradicionalne džemove kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C.

Prvi put posetioci će imati priliku da okuse proizvode od maline sa neverovatnim kombinacijama i  ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode. Još jedna premijera: hajde da zajedno probamo namaze sa pet vrsta pečuraka: lisičarkom, vrganjem, crnom tribom i tartufom.. Pravi hit će biti tvrdi sir sa lekovitim biljem, zatim koziji sir u hrastovoj kori kao i neprevaziđeni lisnati sir koji se prosto topi u ustima. Očekuju nas brojna iznenađenja za sve sladokusce ukusa, koja će se svim posetiocima festivala besplatno posluživati.

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom, ljuti začini koji svim jelima daju poseban „šmek“. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz i preliv od aronije. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

U specijalnom programu oba dana, posetioce koji učestvuju u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojni pokloni iznenadjenja!

Zemlja – Gost  ovogodišnjeg “Jesenjeg Ukus Festa” je Republika Rumunija. Naši susedi su za ovu priliku pripremili zanimljive ukuse svog kraja, najfinija vina, čokolade, i druge slatkiše. Specijalni gosti manifestacije biće ugledni privrednici iz regiona.

Radno vreme “Jesenjeg Ukus Feste” je od 11.00 do 20.00 časova oba dana festivalskog vikenda.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara i obuhvata degustacije na svim štandovima i punktovima izlagača.

RADUJEMO NAŠEM SUSRETU I OČEKUJEMO VAS NA NEZABORAVNOM DRUŽENJU

VIDIMO SE !