Nastavljena saradnja sa ERSTE Fondacijom

September 2, 2022
Posted in Projekti, Vesti
September 2, 2022 BIPS

U saradnji sa Erste fondacijom iz Beča, Erste grupom i Erste bankom iz Srbije, BIPS nastavlja implementaciju programa Korak po korak. Cilj projekta je da razvije nove, alternativne izvore finansiranja za klijente koji nemaju pristup tradicionalnim bankarskim proizvodima.

Ciljna grupa projekta su start-up inicijative i početnici u biznisu, kao i socijalna preduzeća. Program se sprovodi od 2016. godine i do sada je više stotina start-up inicijativa dobilo finansijsku i nefinansijsku podršku koja je značajno unapredila njihovo poslovanje. Kroz projekat je razvijen resurs centar za biznis planiranje namenjen start-upovima i postojećim preduzećima i omogućen im je pristup kreditnoj liniji koju obezbeđuje Erste banka Srbija.

Tokom naredne godine, još 50 novih malih preduzeća i start-upova će učestvovati u program podrške i dobiti povoljne kredite Erste banke, kao I konsultantsku podršku za razvoj poslovanja. Pored toga, 10 poljoprivrednih gazdinstava koja učestvuju u projektu Naše selo, koji se sprovodi u saradnji sa Delta fondacijom, će dobiti dodatnu podršku za unapređenje produktivnosti gazdinstava, a 10 organizacija civilnog društva će dobiti finansijsku i  nefinansijsku podršku za unapređenje održivosti i efikasnosti rada.