Novi projekat BIPS-a u okviru programa Erasmus +

March 13, 2022
Posted in Projekti, Vesti
March 13, 2022 BIPS

Projekat ‘’Turning Digital’’ – building sustainable adult e-learning system working towards providing beneficiaries opportunity for skills development, novi BIPS-ov projekat razvijen u saradnji sa respektabilnim internacionalnim partnerima  Connect International,i Blacklash.

Projekat je nedavno  dobio pozitvnu ocenu Evropske komisije a usmeren je na rešavanje digitalne transformacije putem razvoja digitalne spremnosti, otpornosti i kapaciteta kroz kreiranje novih, inovativnih ili zajedničkih nastavnih planova i programa ili kurseva, novih digitalnih sadržaja, tehnologija i prakse prevazilaženjem neusklađenosti veština i rešavanja potreba tržišta rada.

Prioriteti projekta su poboljšanje dostupnosti visokokvalitetnih mogućnosti učenja za odrasle, stvaranje puteva za usavršavanje veština, poboljšanje pristupačnosti i povećanja svesti o obrazovanju odraslih.

Cilj projekta je uspostavljanje održivog sistema e-učenja odraslih koji rade na pružanju mogućnosti korisnicima za razvoj veština, poboljšanju aktivnosti dostupnosti obrazovanja i povećanju učešća u obrazovanju odraslih.

Specifični ciljevi projekta:

  1. Unaprediti kapacitete edukatora odraslih da prihvate inovativne digitalne metode obrazovanja koje su dostupne svima;
  2. Unapređenje mogućnosti zapošljavanja odrasle populacije kroz stvaranje digitalne platforme koja omogućava sticanje ili unapređenje profesionalnih kompetencija neophodnih za učešće na tržištu rada;
  3. Podići svest o značaju metoda e-učenja kao alata za stvaranje uslova za zapošljavanje odraslih i veću konkurentnost.

Osnovna svrha razvoja sistema elektronskog učenja odraslih je da obezbedi kontinuirano stručno usavršavanje osoba koje se bave obrazovanjem odraslih u cilju održavanja kvaliteta aktivnosti obrazovanja odraslih i kvalifikacija neophodnih za lični i profesionalni razvoj, rad i zapošljavanje. Ciljne grupe su edukatori koji su aktivni u oblasti obrazovanja odraslih, zaposleni u školama za osnovno obrazovanje odraslih, centri za obrazovanje odraslih, ustanove koje pružaju usluge stručnog usavršavanja, zatim ustanove koje sprovode istraživanja u oblasti obrazovanja odraslih, kao i kao i druge organizacije koje rade u ovom sektoru.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa CONNECT INTERNATIONAL A.I.S.B.L. iz Brisela, Belgija www.connect-international.org i BACKSLASH iz Valensije, Španija www.backslash.es .

Projekat ukupne vrednosti 60.000 EUR i perioda implemntacije od 12 meseci finansira Evropska komisija preko programa Erasmus + i Nacionalne agencije Fondacije Tempus.