Novi projekat BIPS-a u okviru programa Evropske unije za lokalni razvoj – EU Pro Plus.

May 15, 2022
Posted in Projekti, Vesti
May 15, 2022 BIPS

Evropska unija finansira projekat “We Enhance Business Support – working towards sustainable growth of SMEs in Sumadija and Western Serbia”

Projekat se fokusira na pružanje tehničke podrške za 20 MSP u cilju unapređenja njihovog poslovanja, kvaliteta proizvoda i usluga i upravljačkih kapaciteta u smislu internih standarda kvaliteta. Ovo će biti postignuto kroz prilagođeni program poslovne podrške za 10 MSP, program obuke o upravljanju kvalitetom za 10 profesionalaca, mentorsku podršku u pripremi za sertifikaciju i dobijanje sertifikata za 5 MSP i nabavku opreme/usluga za potrebe 5 MSP. Takođe, biće sprovedena promotivna kampanja za promovisanje aktivnosti podrške lokalnom poslovanju koje doprinose poboljšanju konkurentnosti MSP i unapređenju poslovnog okruženja u vreme pandemije COVID-19.

Korisnici projekta su mikro, mala i srednja preduzeća i start-up kompanije iz Šumadije i regiona Zapadne Srbije (sa fokusom na Šumadijski, Pomoravski, Raški i Moravički okrug) koje posluju u uslužnoj i proizvodnoj industriji, ali ne ograničavajući se na njih, njihovi zaposleni i korisnici usluge ili proizvodi.

Program je podeljen u tri tematske celine u okviru kojih će biti realizovana podrška:

  • Digitalizacija poslovanja MSP
  • Marketing in internacionalizacija poslovanja MSP
  • Standardizacija poslovanja MSP

Projekat će biti sproveden u partnerstvu sa Biznis inovacionim centrom d.o.o. (BIC) iz Kragujevca i realizuje se u okviru programa Evropske unije za lokalni razvoj – EU Pro Plus.