ODRŽANA KONFERENCIJA FOOD TALK 2018.

June 18, 2018
Posted in Vesti
June 18, 2018 BIPS

8. juna 2018. godine, održana je šesta po redu godišnja konferencija
Food Talk 2018, u hotelu Šeraton u Novom Sadu. U pitanju je najveća
regionalna konferencija o hrani i vinu koja je i ove godine okupila
veliki broj proizvođača premijum prehrambenih proizvoda. Na otvaranju
govorili su i potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i
turizam Ivan Đoković, šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja
Miščević, kao i ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam.

“Osnova turizma u Vojvodini upravo je gastronomija, koja zajedno sa
vinom i kulturno-istorijskim objektima treba da doprinese daljem razvoju
Vojvodine u turističkom smislu, i reputaciji koju treba da imamo na
turističkom tržištu sveta. Događaji kao što je ovaj dobra su prilika da
se razmene iskustva i mišljenja kako bismo doprineli oblikovanju turizma
Vojvodine kao jednog brenda koji može postati konkurentan u narednim
godinama “, istakao je sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević naglasila je da
kao država moramo biti sasvim svesni šta to tradicionalno imamo, koji su
proizvodi kojima možemo da se nametnemo u Evropi, i kako ćemo
garantovati količine izvoza, ali i kvalitet proizvoda koje imamo u
Srbiji.

Program je otvorio panel “Hello, Big Apple – Serbia is back!” – u okviru
kojeg se razgovaralo sa srpskim proizvođačima hrane koji će, posle 10
godina pauze, ponovo učestvovati na “Fancy Food Show” u Njujorku.
Marijana Simić, predstavnica BIPS-a učestvovala je u ovom panelu i
predstavila program Dizajn hab za premijum hranu u okviru kog je
organizovan nastup srpskih proizvođača na njujorškom sajmu.

#Serbiadoesfood #USAID #konkurentnaprivreda

http://www.color.rs/foodtalk2018/