Program Hackathon – Završna konferencija

November 9, 2022
Posted in Projekti, Vesti
November 9, 2022 BIPS

Današnjom prezentacijom u Kragujevcu završen je program Hackathon.

U prostorijama Biznis inovacionog centra u Kragujevcu, pobednički tim na Hackathonu održanom u Pirotu i pobednički tim na Hackathonu održanom u Kragujevcu tokom maja meseca 2022. godine, prezentovali su svoja dostignuća iz faze implementacije svojih ideja.

Pored članova timova, završnom događaju su prisutvovali predstavnici Grada Pirota i Grada Kragujevca, predstavnici GIZ-a, mediji, brojni lokalni partneri, socijalni mentori i šira zainteresovana javnost.

Timovi su tokom duže prezentacije napravili osvrt na sam početak programa kada su se članovi tima okupili oko zajedničkih problema mladih u svojim sredinama, preneli svoje utiske tokom priprema za Hackathon kroz intenzivan radioničarski rad sa socijanim mentorima, podelili svoju radost saznanjem da su pobednici Hackathona u svojim gradovima i predstavili sva dostignuća tokom faze implementacije svojih ideja prethodnih par meseci.

Utisci su nepodeljeni. Tokom ove pilot faze Hackathona, pored brojih poteškoća i izazova, timovi mladih Roma i mladih predstavnika drugih marginalizovanih grupa, postigli su zacrtane ciljeve. Na krilima rezultata koje su timovi ostvarili i entuzijazma članova timova, očekuje se da će timovi nastaviti da sprovode svoje ideje.

Mi smo tu da ih pratimo i pružimo podršku!