UTISCI SA SAJMA ETNO HRANE I PIĆA

November 26, 2018
Posted in PFDH, Vesti
November 26, 2018 BIPS

UTISCI SA SAJMA ETNO HRANE I PIĆA

NASTUP KOMPANIJA ČLANICA BIPS-ovog PREMIUM FOOD DESIGN HUB-a

Na Beogradskom sajmu je od 21. do 24. novembra, po trinaesti put za redom, održana najveća  i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – Sajam etno hrane i pića.

Na manifestaciji je učestvovalo preko 350 izlagača  tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće ručno pravljenih  po tradicionalnoj recepturi i od organski gajenih sirovina,  proizvedenih  u ograničenoj količini radi predstavljanja  tržištu, zaključenja kupoprodajnih ugovora sa HORECA i Retail lancima  ili izvoza.  Promocija tradicionalnih proizvoda na Sajmu etno hrane i pića ima ideju da podrži proizvođače u pronalaženju potencijalnih investitora u proizvodnju, razvoj prodajnih i izvoznih potencijala, kao i da pozitivno utiče na poboljšanje kulture ishrane stanovništva .Na Sajmu etno hrane i pića moglo se videti i dosta novih proizvoda, nastalih na temljima tradicionalnih koji prepoznaju zahteve savremenog kupca.

Premium Food Design Hub (PFDH), koji je uspostavio Business Innovation Programs i ovog puta pedstavi je svoje partnerske kompnije i njihove proizvode. Na našem štandu svoje mesto pronašli su već prepoznatljivi brendovi: Truff Truff, Šumska tajna, Zdrawo slatko, Poljubac prirode, Urbani farmer i Kiri čiji je kvalitet, dizjan, i ukus proizvoda značajno tehnološki unpređen u saradnji sa našim ekspertima. Rezultati našeg rada valorizovani su kroz rast broja prodajnih lanaca koji su uvrstili pomenute brendove u svoju ponudu, kao što su Delhaize Srbija (Maxi) i Merkator (Idea i Idea organica) kao i brojem ugovorenih izvonih poslova i ulaskom na nova inostrana tržišta.

Posebno smo ponosni na specijalno priznanje XIII Sajma etno hrane i pića koje je osvojila kompanija Truff Truff za paletu proizvoda od tratufa. Truff Truff je kompanija koja je kroz sardnju sa našim PFDH za samo godinu dana prešla put od startapa koji proizvodi svoje proizvode u kuhinji do kompanije koja osvaja nagrade na prestižnim manifestacijama.

Prodajno izložbeni Cajam etno hrane i pića 2018 posetilo je više od 5000 potencijalnih kupaca izloženih proizvoda.