JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU BIPS HAB ZA PREMIJUM HRANU

May 5, 2019
May 5, 2019 BIPS

 

 

JAVNI POZIV

ZA UČEŠĆE U PROGRAMU BIPS HAB ZA PREMIJUM HRANU

 

BIPS Hab za Premijum Hranu pruža podršku proizvođačima visokokvalitetne hrane iz Srbije koji su već prisutni ili imaju potencijal za ulazak na domaće i strano tržište. Naša misija je da domaćim kompanijama pomognemo da unaprede svoje proizvode kako bi bolje odgovorili na trendove na tržištu, potražnju, zahteve kupaca i plasiraju ih na odgovarajuće tržište.

U okviru programa Dizajn hab za premijum hranu otvoren je drugi po redu javni poziv za podršku kompanijama koje proizvode premijum i visokokvalitetnu hranu iz sledećih kategorija: zdrave grickalice, namazi na bazi povrća, barovi, prirodna funkcionalna hrana, hrana za decu, proizvodi bogati proteinima na bazi bilja, organska i bio-hrana.

Program Dizajn hab za premijum hranu finansiran je od strane USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Start-up, privredna društva i socijalna preduzeća koja se bave proizvodnjom premijum prehrambenih proizvoda, već prisutnih na tržištu ili sa potencijalom za ulazak na domaće i inostrano tržište.

 

ŠTA PROGRAM NUDI?

Svim izabranim korisnicima BIPS Hab za Premijum Hranu će, u okviru Programa, obezbediti svu ekspertsku pomoć i podršku u četiri ključne oblasti razvoja proizvoda i poslovanja:

  • Unapređenje tehnologije proizvodnje;
  • Unapređenje dizajna pakovanja i etikete;
  • Podršku za ulazak na domaće i inostrano tržište kroz posredovanje sa velikim maloprodajnim lancima, HoReCa, on-line kanalima i izvoznim kompanijama;
  • Pristup izvorima finansiranja za unapređenje poslovanja.

 

KOJI SU KRITERIJUMI ZA IZBOR?

Prednost pri izboru imaće preduzeća koja ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • Kriterijumi koji se tiču preduzeća: proizvodni kapacitet, prisustvo na tržištu, iskustvo vlasnika/tima;
  • Kriterijumi koji se tiču proizvoda: stepen inovativnosti, faza razvoja proizvoda, sadrži sirovine iz Srbije, nivo dodate vrednosti, tehnologija koja se koristi, standardi kvaliteta, tržišni potencijal, potencijal za izvoz;
  • Horizontalni kriterijumi: društveni uticaj i odgovornost.
  • Napomena: prednost pri izboru će imati proizvodi iz sledećih kategorija: zdrave grickalice, namazi na bazi povrća, barovi, prirodna funkcionalna hrana, hrana za decu, proizvodi bogati proteinima na bazi bilja, organska i bio-hrana.

Rok za prijavu je 5. jun 2019. godine.

Kontakt za sve dodatne informacije: Bratislav Dobrić, Menadžer projekta, bd@bips.no.

 

APLIKACIONI FORMULAR MOŽETE PREUZETI NA SLEDEĆEM LINKU:

Aplikacioni formular